Skip to content

kebersamaan…

August 15, 2010

Iya.ini bertujuan membidas entri keakuan. Pelik? Biasalah.manusia memang jenis yang suka berubah-ubah.Bila emosi merajai diri.mulalah bertindak luar-paras-normal. Berapa paras normal? *Jangan banyak tanya boleh?

Biar sehebat manapun kau boleh berdikari. Engkau masih perlu bersama. Perlu. Atau sedikit masa nanti aku jadi mufti.aku ubah kepada wajib. Iya.wajib hukumnya.

Mudahnya.begini. Aku cabar siapa-siapa yang obses dengan prinsip keakuan ini.Hidup seorang diri sepenuhnya. Maksudnya.jangan berhubungan sedikitpun dengan yang lain. Beri respon pun jangan. Boleh? Selama 24 jam.

Kajian telah membuktikan. Seseorang yang hidup bersendirian selama tiga hari berturut-turut boleh jatuh sakit. Hoh! Teruk! Sampaikan seluruh anggota tubuh pun jadi takselesa dan kurang gemar bila kita bersifat keakuan.

Jadi.kali ni aku sudah tak terpaksa menerima pandangan orangbiasa perihal hidup bersama.

Jujurnya. entri ini dan entri keakuan ialah manifestasi luahan perasaan aku yang bosan dan rindu pada kawan-kawan. Sahabat-sahabat. Hoh. Rindu yang sungguh-sungguh.

Advertisements
9 Comments leave one →
  1. sepi permalink
    August 15, 2010 11:46 am

    vice versa yg baek.! =)

    budak sihat : Positif! 🙂

  2. rancho hensem permalink
    August 15, 2010 2:26 pm

    jatuh sakit?? oh, sakit apakah? kena belasah kut..

    budak sihat : Cuba buat dulu.baru tahu sakit apa. 🙂

  3. rancho hensem permalink
    August 15, 2010 2:29 pm

    oh. apa kata anda cuba. anda sihat, jadi kalau anda sakit, pasti mudah dikesan. 🙂

    budak sihat : dah pernah cuba.dan rasa. Anda yang nak tahu sangat.cubalah!

  4. rancho hensem permalink
    August 15, 2010 2:31 pm

    oh. tak salah rasanya berkongsi pengalaman.

    budak sihat : mendengar dan merasa.dua perkara berbeza. cuba sendiri.baru tahu.

  5. nieza mohamad permalink
    August 15, 2010 9:10 pm

    mesti boleh jadi gile!!!erm x besh wow!!!huhuhu…mintak2 dijauhkan!!huhhu

    budak sihat : haha.ya! mintak-mintak dijauhkan dari semua tu!

  6. August 15, 2010 11:14 pm

    Seorang lebih tenang.
    Berteman lebih aman.

    budak sihat : Betul! Tepat sekali!

  7. Miza permalink
    August 28, 2010 10:48 pm

    gaya penulisan seperti sudah ambil kelas pak ngah. interpersonal comm. sama lah ayat kau! ok, baca post ni, yakin sudah boleh dapat A- untuk subjek tu. wah! aku tipu.

    budak sihat :haha.pak ngah mana ni? 🙂

  8. Miza permalink
    August 29, 2010 1:45 pm

    pensyarah kom. le, en. ishak = pak ngah. kau belum ambik subjek dia la ni. subjek wajib human tu =)

    budak sihat : Oh! Okay.nak ambik sem depan la! Nak jadi best student kelas tu 🙂

  9. Miza permalink
    September 1, 2010 10:16 am

    best student? sila! =D

    budak sihat : terima kasih! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: